Ta tillvara

 

Vi två i vårt lilla hushåll har länge stört oss på den mängd grönsaks- eller kanske främst rotsaksspill som blir när man rensar/skalar desamma. Det känns som ett hemskt slöseri. Så igår när vi ugnsrostade rotfrukter (vilket jag by the way verkligen kan rekommendera nu såhär på hösten, återkommer om hur vi brukar käka det) sparade vi allt skal och allt rens. Sedan tidigare hade vi även sparat ett par broccolistockar. Allt detta lade vi sedan ihop i en gryta med några vitpepparkorn, lite salt och ett par liter vatten. Sedan fick det koka i två timmar. Imorgon när jag får besök hade jag tänkt bjuda på soppa av egenkokt buljong och nybakad Levain. Vore fantastiskt om det funkar, snacka om ta tillvara! Återkommer.

 

Ps. Vågar du fortfarande komma hit nu, Annie?

 


Kommentarer
Postat av: Annie

Phuuuuu vågar?? Hörru Matilda! Om jag så blir tvungen att flyga planet själv så kommer jag :))

2010-08-28 @ 01:52:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0