Snöstormslasange

Jag tog mig ut i snöstormen en sväng på eftermiddagen för att inhandla lite middagsmat. Hittade tomater till utförsäljningspris (7:90 kronor/kilot!) så jag köpte nästan två kilo och drog igång ett tomatsåskok när jag halkat hem igen. Finhackad lök, vitlök och lite chili fick fräsa sig blanka och fina i några matskedar olivolja.

 

 

 

Sedan hade jag i hackade tomater, lagerblad, balsamvinäger socker, salt och peppar och så fick det puttra på låg värme lite drygt en timme. Därefter tillsatte jag lite torkad oregano.

 

 

Medan tomatsåsen stod och bubblade stekte jag zucchini och morötter mjuka i lite smör. Jag valde att steka dem innan jag lade dem i lasagnen för att ge dem chansen att ”vätska av sig” redan i pannan, annars finns risk att lasagnen blir blöt. Likadant gjorde jag därefter med champinjoner och lite mer lök och vitlök (för smakens skull). När tomatsåsen var klar stjälpte jag i grönsakerna och svampen däri. Halva såsen använde jag sedan i lasagnen tillsammans med pastaplattor och ostsås. Mums! Lasange är ju en sådan bra rätt - går att variera i all oändlighet, är mycket mättande och som pricken över i:et så passar det dessutom perfekt som lunchlådemat.

 

Vad jag ska göra med andra halvan av tomat- och grönsakssåsen? Ptja. Frysa ner den för att kunna ta upp den, tippa i en deciliter matlagningsgrädde och värma upp för att servera med pasta när behovet av snabb mat blir stort. Storkok for life!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0