Många bäckar små.
Jag vill inte tvinga någon till något. Så istället för att skriva att ni måste så skriver jag att ni borde: Ni borde gå in här och smsa iväg en välbehövlig tjuga. http://osjalviskstatus.fn.se/ Kom igen. En tjuga. Det är ju försumbart. Inte ens en Magnum får ni för tjugo kronor. Förresten äter man ingen Magnum den här tiden på året så ni har definitivt minst en tjuga över. Många bäckar små...
Huvudmomenten är som följer:
• Mottagning av mjölken vid mejeriet
• Separering och temperaturbehandling av mjölken före ystning
• Tillsättning av syrningskultur — mogning
• Tillsättning av löpe och koagulering av mjölken
• ”Brytning” av koaglet — Förrörning
• Värmning — Efterrörning
• Upptagning, formning och pressning av ostmassan
• Saltning
• Lagring och mogning
• Mottagning av mjölken vid mejeriet
• Separering och temperaturbehandling av mjölken före ystning
• Tillsättning av syrningskultur — mogning
• Tillsättning av löpe och koagulering av mjölken
• ”Brytning” av koaglet — Förrörning
• Värmning — Efterrörning
• Upptagning, formning och pressning av ostmassan
• Saltning
• Lagring och mogning
Kommentarer
Postat av: Magnus
Låter som en jättebra idé!
Trackback