Dagen tapas - falsk bifteki

Ska gottgöra för bildissen igår och delge er ett recept med desto mer bilder. Här är det dessutom i ordets någorlunda rätta betydelse fråga om ett recept. Men ett enkelt sådant. Bifteki - here we go! (Receptet är hämtat från tasteline om ni vill ha tydligare instruktioner).

 

600 gram färs (lamm i grunden, vi tog nöt)

1 ägg

1 paket fetaost

yoghurt

oregano

citron

smör till stekning

salt

peppar

 

Bunke 1:

1.Vispa upp ägget, tillsätt oregano, lite salt och peppar.

2. Pressa i citron och blanda i köttfärsen.

Bunke 2

1. Smula fetaosten och blanda med yoghurten, forma små kulor.

 



Utanför bunkar:

1 Ta en klutt färssmet och forma en pannbiff. Lägg sedan en fetakula i mitten av biffen.

Vik biffen runt bollen och knip ihop skarvarna tills osten inte syns.

Forma till en köttbulle.

 

 

4. Stek bullarna i smöret. Låt det ta tid och vänd dem försiktigt. Bullarna blir rätt stora så de behöver nog runt tio minuter i pannan.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0