Klassisk onsdagsmiddag. Eller?

Haha, vet ni vad vi åt till middag ikväll? PANNKAKOR! Jag är inget stort fan men han jag bor med gillart' så jag gjorde min saboeliga plikt och gick med på pannkaksmiddag. Inte nog med att bryta en princip att äta pannkakor. Jag fick dessutom äta det på en onsdag, gud förbjude. (Och utan soppa och punch - vart är världen på väg?). I vilket fall var det inte så dumt. Vi gjorde vårt bästa för att piffa till pannkisarna med tre sorters hemkokt sylt (jojomen, fint ska det va'), Keso, rårivna morötter och finstrimlad rödkål. Tror vi kan göra om det här. Och billigt är det ju också, passar studenter som hand i en tight skinnhandske. Och just det, det jag skulle komma fram till var: om ni brukar äta glass eller grädde till pannkakor så borde ni testa att ersätta det/dem med keso! Suverängott!

Update: Men hörrni. Jag glömde ju säga att satsumas har kommit för säsongen! Läge att investera en krona eller två i sötsurasyrliga små orangea godingar.

Årstidsskiftning

Det finns två saker som alltid händer mig när vinter blir vår och när sommar blir höst. För det första blir jag förkyld. För det andra blir mina händer så torra så jag tycker det är obehagligt att låta fingrarna nudda varandra. Förkylningen kan jag ta, det ingår väl på något sätt men händerna gör mig galen! Vad göra? Vilken är den ultimata återfuktaren? Tips, tack!

Fredagskäk

Länge sedan det blev något matprat, speciellt med bild. Tänkte mig på ett litet bot och bättringsförsök vad gäller det och börjar med att presentera vad vi åt i fredags.

Prima kronärtskockor med basilikavinegrätt och lök- och vitlöksfräst svartkål med ugnsgrillad kycklingklubba från Hageby fågel. Även några palsternackor och morötter fick åka in i ugnen (dock i en egen form), det var ju trots allt extrapris på rotsaker på Ica!

Det här med hur man äter sin kronärtskocka varierar har jag förstått. Jag blev introducerad till de vackra skapelserna på Nya Zeeland där min värdfamilj åt dem med vinegrätt. Så det gör jag också. Viktigt är att det ska vara en fin balans i vinegrätten - inte för mycket syra och inte för mycket sötma, men ändå båda. Jag mixade pressad citron, vitlök, salt, peppar, basilika, olja och vitvinsvinäger och smakade sedan av med lite socker - sjukt gott!

Här får ni en bild på resterna:


Glömde såklart att ta en bild innan vi åt. Visst kan det tyckas lite bökigt med kronärtskockor, de ska koka läääänge. Men när man väl fått i dem i kastrullen så sköter de sig ju själva och strax under en timme senare har man en perfekt förrätt att sitta och snacka över, blad för blad.

Svartkålen, eller cavolo nero som italienarna och Tobiasarna säger, skar jag i stora bitar som jag brassade på med mycket lök och vitlök. Strax innan servering smulade jag i lite ricotta. Kycklingen körde jag i ugnen utan så mycket kryddor. Hagebys kyckling är så fin i sig att jag ville behålla så mycket kycklingsmak som möjligt. Rotsakerna åkte in med bara lite salt on top.


Sådärdå.

Sådär, då var det gjort. Hur det gick? Ptja, som vanligt efter ett tentatillfälle känner jag mig helt oförstående. En mycket vis tjej beslyste detta tentatillfälle på bästa sätt: "Kändes som om att de flesta kom ut kliandes i huvudet med ett "va hände precis där inne?"-uttryck i ansiktet" Ja, ni förstår ju själva känslan.

Jag har varit påläst på Pedagogik, andragogik, produktion/reprouktion, macro-/mezzo-/micronivå, självreglering, behavourism, assimilation, ackommodation, transfereringsforksning, pedagogisk process, kompetensförsörjning/-utveckling, kognition/affektion/konation, urvalsskola/enhetsskola, tolknings-/handlings-/värderingsutrymme, komplexitet, autonomitet, single-/double-/triple loop, life wide/long learning, järntriangel, kunskapslyft, dialog/systemtänkande/loop-täänkande/sociokulturellt perspektiv. Och så såklart det klassiska: fördelar och nackdelar med allt ovanstående. Och nu är det över. Lite tomhet. Och mycket lycka (förutsatt att jag är godkänd).

Nu ska jag städa. Oh boy, vad jag har längtat efter det!

På återseende.

Lördag/Söndag

Uppstigning 8, frukost, plugga, duscha, packa, lunch, tåg 12:26, Borlänge 14:21, Maxi, Anna, Kupolen, present, Djurås, smink, hår, Borlänge 17:40, grattis, välkomstdrink, snittar, drinkar, linousin, Hela huset gungar, dans, vatten, dans, vatten, dans, vatten, Djurås, sova, upp, handla, storlagen frukost, Borlänge, Uppsala 15:33, plugga, laga mat, äta, nu.

Det var den korta versionen av en helg i äkta Matildaanda. En längre version av en fantastisk helg återges efter tisdag 13:00 då jag skrivit klart den här terminens första tenta. 'Til then!

Svenska äpplen

Kolla på den här bilden. Jag höll på att fortsätta meningen med "känner ni vad gott det luktar?". Det gör ni ju inte, men jag gör. Och gosse vad det luktar gott! Äpplen plockade från eget äppelträd hitfraktade med tåg. Ingen större miljöpåverkan där inte. Och imorgon ska några av de ljuvliga små skapelserna få ta plats i en springform tillsammans med sockerkakssmet för att ätas upp på fredag när det ska tentapluggvåndas i grupp. *Nom, nom, nom*


Orkidémjölk?

Min duschkräm innehåller pärlprotein och orkidémjölk. För mig är det inte helt självklart varför det är där i. Eller ens vad det är. Och framförallt inte hur det urvinns ur dessa organismer. Någon som vill bringa klarhet i detta?

Eller är det bara ett klassiskt fall av att någon produktutvecklare/professor med långa tvinnade mustacher (jo, det har de alltid) anställd hos Palmolive luktade på den nya formulan och konstaterade att "det-här-luktar-fruktigt-så-skriv-peach-eller-passion-eller-orkidé-på-förpackningen-så-kommer-det-sälja-utav-bara-helvete"?

Valets utgång

Jag sa att jag skulle återkomma i ämnet. Så det gör jag nu. Men jag har ångrat mig. Jag är alldeles för splittrad för att kommentera det mer än att jag inte är nöjd. I ämnet finns det snart en oändlig uppsjö med material skrivet och väldigt många av författarna är både betydligt djupare och bättre insatta än jag är. Så jag återkomer inte. Med mer än att jag som sagt inte är nöjd. Dessutom är jag oroad över strutsbeteendet. Detta oroar mig för att mina personliga problem lyckas aldrig försvinna när jag försöker att inte låtsas om dem. Och jag tror det är ett applicerbart faktum även på nationsnivå med utgångspunkt i ett politiskt perspektiv. Det ända rätta är att ta tag i det och bemöta problemet - vända ut och in och upp och ner på det tills en lösning står att finna. Tror jag i alla fall. Men vad vet jag, jag är ju varken speciellt djup eller speciellt insatt.

Dagen efter natten före

Som alla andra undrar jag vad som hände? Jag återkommer när jag samlat mig.

Söndag 19/9

Om jag vore en impulsmänniska skulle jag nu tippa omkull mig på soffan, dra en filt över mig och riktigt kura ihop mig och bara slöa efter fyra intensiva dagar med jobb och skola. Men jag är ju inte så impulsiv så jag ska hålla mig till min plan och dra iväg på lite salsaaerobics. Därefter ska jag läsa ut min skolbok. När det är gjort tror jag vi är någonstans i valvakestarts-tid och då ska jag placera mig i soffan, duka upp goda ostar, jordgubbs- och balsamicokompott och vänta in min käre sambo som då ska vara på väg hem från Dalarna. Hoppas han är i bättre form ikväll när han kommer hem än han var inatt när han kom hem från surströmmingskalas. Det ska tydligen drickas nubbe till surströmming, visste ni det?


Ps. Musiken på grannarnas fest igår var på temat "Allsång". Högt och icke unisont sådan.

Oldsberg och jag

Vilken jobbdag jag haft! Jag har ett fantastiskt jobb, fantastiska kollegor och av det får jag en fantastisk energi. Underbart är ordet! Lördagskvällen spenderar jag i soffan. Jag kikar på Oldsberg som presenterar Mats Wilanders liv. Oldsberg börjar bli gammal oh gaggig tycker jag. Synd för jag gillar programidéen för "Det här är ditt liv". När programmet är slut ska jag kasta mig i säng genast. Ska upp klockan sex imorgon igen - jobba, jobba, jobba. Efter morgondagens jobb ska jag hem snabbt och käka och sedan ska jag på salsaaerobics. Ska bli intressant. Hoppas innerligen att min högra vad tinat upp tills dess. Vaden krampade ihop totalt igår. Tydligen var det inget vidare att stå på ett stenhårt golv med en stepup-träningsvärkad vad. Man lär sig något nytt varje dag. Och det som inte dödar det härdar, eller hur Helena?

Grannarna har fest. Igen. Otroligt intressant att höra vad för musik de lyssnar på när de festar. Härom veckan festade de till The Knife, Håkan Hellström och annat svenskt. Förra helgen festade de loss till gamla godingar som "Cotton eye Joe" med Rednex och "Save tonight" med Eagle-eye Cherry. Lyhört, javisst! Blandad musiksmak kan tyckas. Men så länge de har skoj får de väl lyssna på vad de vill antar jag. Att jag ska upp och jobba är ju faktiskt mitt problem. Öronproppar - thank lord!

Ps. Vilken är Uppsalas bästa restaurang?

Utförsäkran

Vilken hemsk livsberättelse som sildras i länken nedan. Det har inget med klamydia att göra som man kanske kan tro vid en första anblick. Ämnet som berörs är utförsäkring från försäkringskassan. Jag vet att texten är lång. Men läs den ändå!

http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html


Helgmornar

En av anledningarna till att fredags-, lördags- och söndagsmornar är lite bättre än alla andra mornar presenteras nedan:



TREVLIG HELG!

Sally!

Om livet känns tråkigt så kan man gå in nya skor och känna sig som Sally Santesson. Hon har en speciell plats i mitt hjärta den damen. Jag känner genast att det finns lite mer hopp om livet när jag strosar fram i mina nya pjucks, pretending to be Sally!


Debut

Jag hade träningsdebut i Uppsala igår. Var på ett av univeritetets träningsställen. Körde ett powerstep-pass. Tidigare  har jag blivit varnad att instruktörernas kvalitét så att säga varierar. Jag hoppas att det var en av de sämre jag var på igår. För nog var det dåligt:


  • Skivorna hackade.
  • Instruktören pratade tyst.
  • Dessutom pratade instruktören skånska så jag hörde inte vad som sades.
  • Det räknades inte in innan blocken påbörjades.

Ja, det var nog det. Men jag ska testa lite andra pass innan jag bestämmer mig för om jag tror på det här eller inte.

Men något gott gav det ändå... Mina vader är stela. Min rumpa öm. Mina sneda ryggmuskler likaså. Om jag i vanliga fall inte ser fram emot uppförsbacken till skolan. Så ser jag INTE INTE INTE fram emot att cykla uppför den idag. Men - det som inte dödar det härdar ju!

Att göra sin röst hörd

Jag röstade i söndags. Har som sagt lite mycket på här den här veckan så jag tyckte det var skönt att få det gjort. Jag jobbade i måndags. Jobbar ikväll, imorgon kväll, hela lördagen, hela söndagen och sedan måndag kväll igen. Sedan ska jag börja tentaplugga. Så: Alla böcker måste vara färdiglästa imorgon. Eventuellt kan jag spara ett par kapitel till på söndag kväll. Men det vore skönt att slippa. Har en bok kvar. En tunn en. En tunn bok på hundra sidor. Borde jag väl klara till imorgon? Skulle ge mig en betydligt mer harmonisk helg.

Åter till röstandet: Har ni gjort det? Jag struntar i vad ni röstar på. Jag tänker inte försöka styra människor i diverse ideologiska spår. Vad man känner i hjärtat vet man bäst själv. Jag vill bara ATT ni röstar. Lyft rumpan från sofflocket och få det gjort. Det går ju att förtidsrösta - överallt, hela tiden. Typ. Vilken service! Få det bara gjort!

Berg- och dalbana. Sort of.

Jag har en mage som beter sig ytterst opålitligt. Eller det är väl inte själva magen egentligen utan snarare min magkänsla som har rejäla ups and downs. Ena timmen tror jag att jag har läget helt under kontroll och magen är lugn som en filbunke. I nästa känns det inte alls som att jag har koll på läget och det känns som att ett magsår lurar bakom kröken.

Men jag vet ju varför det är så och jag vet att det lugnar ner sig när jag kommit in i terminen mer. Jag hoppas att jag vet det i alla fall. I vilket fall är det mycket i min pipeline nu. Mycket text som ska plöjas, många arbetspass som ska jobbas och mycket andra småsaker som pockar på uppmärksamhet och som behöver styras upp. Jag vill egentligen inte klaga, men inser att det ju är det jag gör. Trots att jag bor i ett land där utbildning är, inte bara fri för alla, utan även gratis. Jag får till och med bidrag från staten för att studera. Jag får pengar för att göra något jag vill. Det är bloody fantastiskt! Och jag vill inte klaga. Så jag önskar istället: Jag önskar att alla dagar får tre timmar till . Alternativt att veckan utökas till åtta dagar. Ska det vara för mycket begärt?

Tid i alla dess former

Var det inte jag som igår gav sken av att jag skulle kunna vara mer produktiv här idag? Jag måste tillstå mig att hånskratta mig själv rakt upp i ansiktet. Det. Har. Jag. Inte. Bara brist på det. Tid alltså. Men jag vet att jag får skylla mig själv. Får man för sig att man ska ta på sig extra jobbpass så är det bara det som återstår. Tidsbrist alltså. Så nu gäller det att vara disciplinerad varje ledig stund. Tidseffektiv alltså. Tillexempel gör jag det här samtidigt som jag käkar lunch. Estimated time: 15 minuter. Sedan återgår jag till böcker och stenciler. Typ nu. I tid alltså. Jag skriver mer imorgon. Kanske. Om jag får tid alltså.

En ljuspunkt är bättre än ingen

Idag har varit en stressig dag. Gick upp 6:20 - åt, duschade, diskade, packade. I skolan 8:30 - fixade ett utskrivningskonto, skrev ut massa papper. Läste igenom de flesta papprena fram till 10:15. Då började dagens föreläsning. Föreläsningen höll på till 12:00, då lunch och gruppdiskussion fram till 14:40. Vidare mot jobbet. Jobbade 15:00-18:00. Hem, prata med en god vän i telefonen (ljuspunkt!), laga mat, äta och där är vi nu. Sa jag att det gått i ett?

Då kör aktuellt nyheten att 95% av Sveriges barn har en mobil. 90% av desamma har en cykel. Jag vet att jag inte borde skämta om detta men är inte svenska föräldrar ute och cyklar? Godnatt!

Äppel päppel pirum...

Jag längtar till helgen. Jag är ledig, i alla fall från jobbet. Huruvida jag är ledig från skolan såhär i terminstid kan diskuteras. Jag känner mig allt som oftast en aning stressad för det finns alltid något jag skulle kunna göra skol-wise. Men den här helgen ska jag försöka göra så lite skolarbete som möjligt. I min almanacka har jag döpt den här helgen till "Bara-vara-helg". Det är viktigt tycker jag. Vad kan då en sådan helg fyllas av? Jo, av det man vill. Och i helgen känner jag för att baka. Bullar. Muffins. Bröd. Nån kaka kanske? Dessutom vill jag äta gott och dricka vin. Ett vitt, friskt vin och getost skulle också vara gott. Jag hoppas på fint väder i helgen. Om solen kommer visa sig vill jag bege mig ut på en cykeltur. Gärna till den ödetomt vi upptäckte senast vi var ute på upptäcksfärd för att undersöka om äpplena där är mogna... Åh, längt!


Mixermat. Inte mixad mat.

Som jag skrivit tidigare gillar jag mat som görs i mixer eftersom det ger så lite disk... Ett favoritrecept på mixad mat är laxbiffar. Här blir det verkligen inga exakta angivelser eftersom vi alltid har i det vi råkar ha hemma. Exempel på det kan vara:

 

Lax (som skärs i mindre bitar och sedan placeras i mixern)

Lime

Citron

Ost (riven)

Fetaost (skuren i kuber)

Creme fraiche

Färskost

Sambal oelek

Färsk chili

Lök

Vitlök

Ingefära

 

Ta helt enkelt det du känner för (och som kan tänkas matcha med lax), släng i det i mixern och kör ihop det till en smet. Om den inte verkar vilja hålla ihop nog som den är så tillsätt ett ägg eller två. När smeten har fin konsistens så blöt händerna och forma biffar som sedan steks i stekpanna. Servera potatis till biffarna. Gärna pressad sådan. Och såklart en sås du gillar. En yoghurtsås med äpple, rödlök, gräslök och/eller dill kanske. Eller nåt helt annat. Go wild and crazy!


Den största förloraren

Ikväll börjar biggest looser i svensk tappning. Vad tycker vi om det programmet, hörrni? Jag har sett några program i den amerikanska versionen och jag är kluven. Å ena sidan kan jag tycka att det är pinsam tv. Och att det är synd om dessa människor som måste förnedra (om det nu är det de gör?) sig i tv för att de ska få hjälp att bli av med sin övervikt. Å andra sidan tycker jag att det är väl bättre att de får hjälp så än att de helt blir utan hjälp. Dessutom är det ju en total livsstilsförändring som förespråkas, det är inget quick fix a'la Anna Skipper direkt. Och above all - det blir ju trots all eventuell moralpanik förbaskat bra tv! Det är blod, svett och tårar och det både berör och upprör.

Återstår att se hur den svenska efterapningen ter sig. Spännande!

Update: Ja, men nog tycker jag det där var helt okej. Men var det inte lite taskigt att några stackare fick lov åka hem redan första programmet? Alla hade väl kunnat få stanna ett program och få in tänket ordentligt. Jag tänker mig att det hade givit deltagarna större möjlighet att ta med sig kunskap nog för att ha större chans till att lyckas även på hemmaplan.

Ps. Ska inte sticka under stol med att jag blev lite chockad över att finna en kille som gick gymnasiet samtidigt som jag i startfältet.

Löparspåret och jag

En betraktelse från löparspåret: Om man som tjej tänker ta sig en löprunda under hösten 2010 finns det några specifikationer man bör uppfylla.

1. Man ska ha svarta byxor. Längden är av smärre betydelse, hellånga går lika bra som trekvartslånga.

2. Man ska ha en rosa överdel. Och den ska vara tight.

3. Man ska lyssna på musik ur ipods/iphones vita hörlurar.

4. Man ska ha blont hår. Men det räcker inte bara med att det är blont, det ska vara långt också. Så långt att man kan ha det uppsatt i en hästsvans som böljar i takt med löpsteget.

 

Låt oss nu försöka applicera ovanstående på mig:

1. Ja, jag har svarta byxor. Både av modell hellång och trekvartslång.

2. Nej, jag har ingen rosa överdel. What so ever.

3. Nej, jag har ingen ipod/iphone att lyssna på musik ur.

4. Nej, jag har inte blont hår.

 

Slutsats: Jag kan glatt fortsätta mina promenader, löpning är ändå inte för mig!

 

En rosa löpjacka är löpning hösten 2010!


Ordbajseri

Sista jobbdagen av fem. Skönt. Inte för att det på något sätt varit tråkigt. Tvärtom. Men för att jag varit så trött. Och ja, jag vet att rolighet och trötthet rimmar illa. Men hörrni, jag gjorde en ordentlig vurpa i torsdags kväll när jag jobbade. Vurpan resulterade i en blå höft och en liten sträckning i bröstmuskulaturen. Vidare har dessa skador, utan att använda starka ord, påverkat min sömn de senaste nätterna... Idag har jag dock inte känt av dem så värst. Så imorgon hade jag tänkt mig vara tillbaka på toppen av min förmåga.

Har förresten kikat på dator idag. Det lutar åt Mac. Och så har vi beställt en skrivare, ska bli så skönt att slippa åka till skolan för att skriva ut!

Jamen se så där. Ett inlägg om absolut ingenting har jag nu producerat. Ska skärpa till mig imorgon när jag har mindre jobb, mer skola och en mer tillskärpt hjärna. Typ. På återseende!


PC eller Mac, det är frågan.

Imorgon bästa vänner ska jag kika på en ny dator. Men nu är frågan: Mac eller PC? Fördelar och nackdelar med Mac sökes aktivt. Vad tycker du? Vad har du för erfarenheter av Mac:s?

Inget gott som inte... Eller hur var det nu?

Jag har en god nyhet! För egen del. Antalet hyllmeter, eller om det kanske kallas löpmeter, text jag ska läsa den här terminen är mindre än den förra. Det vet jag för den här terminens böcker tar mindre plats i bokhyllan än de gjorde förra. Joråsåatte'!

 

Ps. Jag hade glömt ett hösttecken. Förkylningen. Åh, typiskt!


Äntligen tillbaka till det gamla vanliga!

Det var så otroligt roligt att jobba idag! Fullt ös medvetslös hela tiden. Som jag har längtat. Ända sedan juni har jag längtat efter att det ska bli så igen. Och nu är vi där igen. Jag älskar när jag knappt vet om jag ska hinna med saker i tid och därför måste pusha mig lite extra. Samtidigt som jag vill ge kunderna den bästa servicen. En härlig utmaning! Ge mig mer!

 

Ps. Jag är och söker mer utmaningar jobbmässigt den här helgen så hav förtröstan och förlåtelse vad gäller uppdatering. Jag är snart tillbaka, räkna med det!


Sveriges största loppis

Har ni sett att Ikea marknadsför ”Sveriges största loppis”? Imorgon sa det äga rum. Som jag förstår det ska den ta plats på alla Ikeavaruhus parkeringar. Hur roligt är inte det? Jag skulle definitivt besöka den här i Uppsala om det nu inte vore så att jag ska jobba då. Men ni andra – åk! Kolla upp det närmare på Ikeas hemsida.

 

Ps. Uppsalabor - glöm inte Bondens marknad idag klockan 12-16 på torget utanför gamla stationshuset.


Hurv!

Hurv! Det börjar bli höst tror jag bestämt. Ett av de säkraste tecknen på det (förutom att temperaturen inte längre skrivs med två siffror) är att jag byter frukostvanor. Från yoghurt till havregrynsgröt. Och det är nog baske mig dags nu! Hurv, som sagt!

 


Färgkavalkad

Vi hade en hel del rotsaker kvar som jag handlade förra veckan på bondens marknad. För att dessa inte skulle förgås körde jag dem idag i ugnen. Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas - ugnsrostade rotsaker är bland det godaste som finns! För att inte tala om hur otroligt färgglatt och fint det är att titta på.


Close up på polkabetor. Vem vill inte äta dem, liksom?



Jättefina avlånga rödbetor. Mycket, mycket mer lättskalade än de traditionellt runda.





Jag har sagt att jag gillar hösten och dess färger, va?


Jag käkade dem som de är här ovan med lite smulad fetsost, lite flytande honung (till betorna), en avocadohalva och lite grönsallad. Jag tycker inte alls att grönt på grönt blir tårta på tårta, men det kanske ni redan har förstått...

Risbräck

Tjej, tillika chokladförtjust, som jag är kom jag idag på att risbräck var det länge sedan jag åt. Typ 10 år sedan skulle jag tro. Så jag slog på stort!

Jag smälte choklad:




Jag blandade det med puffat ris:



Smeten breddes ut i en form, beklädd med bakplåtspapper:



När det stått i kylen för att stelna skar jag "kakan" i lagom stora munsbitar



Sen njöt jag!

Om jag får säga det själv var det här ett ypperligt sätt att dryga ut en chokladkaka. Den räcker mycket längre än om man (jag) äter den bit för bit och ändå fick jag mitt chikladsug stillat. Win-win! Jag rekommenderar't!

Thihi

Jag hittade precis tusen kronor jag hade glömt bort att jag hade. Thihi. Thihi. Thihi. En känsla av oövervinnerlighet kom över mig. Nu åker jag till jobbet med ett leende från öra till öra. Om ni tänkt besvärla er som kunder så är idag en bra dag. Vi ses!

Ps. Varför har Luftfartsverket ringt mig?

Om några dagar

Hur många dagar är ”några dagar” egentligen? För mig är några dagar just några. Fler än en, men inte så många att de kan benämnas som vecka eller ännu värre som veckor. I plural alltså. Samma sak med några veckor: fler än en, men inte så många att det blir en månad (eller flera). Ja ni fattar. Anledningen till att jag undrar är att det på min dansstudios hemsida stått att höstschemat publiceras om några dagar. I två veckor. I två veckor har det stått om några dagar. Fjorton dagar är väl ändå fler än några. Eller?


Guten morgen alle leute!

Inventeringen tog knäcken på mig. 00:30 var jag hemma och nyss vaknade jag (nåväl, väckarklockan väckte mig) med en lätt huvudvärk och ett tryck över näsa och bihålor. Jag hoppas innerligt att det bara är för att jag sovit tungt!  Vilket jag banne mig gjort. Jag vaknade knappt när kärleken studsade ur sängen för att beger sig till jobbet . Då var klockan 05:00. Nu ser det utanför fönstret ut att vara en underbart krispig höstmorgon – solen skiner, himlen är blå och det ser allmänt friskt ut. Jag vill ut dit! Men först ska jag läsa klart 20 sidor i min bok och därefter tre uppsatser sen ska vi diskutera saken jag och mina andra personligheter.

Nejmen sådär. Då har jag nog klagat klart för idag. Let's get going!





Ser ni? Vädret är så skarpt och friskt att konturerna suddas ut!


Inventering

Jag hade förträngt att det är första september idag. Och för alla er som har vistats åtminstone en del av ert ytkesverksamma liv inom dagligvaruhandeln så vet ni vad det innebär. Just det: Inventering. Olika butiker gör lite olika men som anställd kan man räkna med att man "åker dit" på inventering minst en, oftare två eller tre gånger under ett år. Vanligast är att det sker i månadsskiftena december/januari, april/maj eller augusti/september och där är vi ju nu.

Det finns inte en enda människa som inte är antingen notorisk lögnare eller urbota korkad som kan säga att de gillar att inventera. Nej, inventeringen ställer man upp på för att man inte vill lämpa över allt räknande på sina stackars kollegor. Ja är full av tron på kamratskap och andra marxistiska filosofier. Att det alltid är obligatorisk närvaro vid inventering tror jag inte alls hör till saken . Oooonej! "Enda giltiga frånvaron är egen begravning" sa en chef en gång. Jag tycker det beskriver arbetares lust inför företeelsen inventering rätt bra. Vi ses klockan 20:00 på Torgkassen, can't wait! (Lögnare eller korkboll - you choose!)

RSS 2.0