Många bäckar små.

Jag vill inte tvinga någon till något. Så istället för att skriva att ni måste så skriver jag att ni borde: Ni borde gå in här och smsa iväg en välbehövlig tjuga. http://osjalviskstatus.fn.se/ Kom igen. En tjuga. Det är ju försumbart. Inte ens en Magnum får ni för tjugo kronor. Förresten äter man ingen Magnum den här tiden på året så ni har definitivt minst en tjuga över. Många bäckar små...
Huvudmomenten är som följer:
• Mottagning av mjölken vid mejeriet
• Separering och temperaturbehandling av mjölken före ystning
• Tillsättning av syrningskultur — mogning
• Tillsättning av löpe och koagulering av mjölken
• ”Brytning” av koaglet — Förrörning
• Värmning — Efterrörning
• Upptagning, formning och pressning av ostmassan
• Saltning
• Lagring och mogning

Slutet av vecka 43

Avslutar helgen med lite te, pepparkakor och ostlektion-förberedelser. Hade nästan glömt hur gott det är att doppa pepparkakor i chai-te. Mums! Vill dock inte äta för mycket, måste spara lite plats till morgondagens mat. Vi satsar på älgköttbullar, potatismos, brundsås, råröda lingon och pressgurka. Det förstår man ju att jag måste ha massa plats i magen att fylla med godheter! Hoppas all halsont förvunnit till imorgon. Vill hemskt gärna utmana mitt (tejpade) knä med ett ass n' abs-pass imorgon eftermiddag. Håll gärna en tumme åt mig (inte två för det betyder otur!).

Förresten. Är det någon som själv kan eller som känner någon som kan designa sådant här webrelaterat? Vill gärna få tips!

Dagens tapas - Rörda ägg på baguettecrostini

Jahapp. Äggröra, säger jag. Usch, säger ni. Fel, säger jag.

Vad behövs?
Valfritt antal ägg.
Valfri mängd valfri mejeriprodukt (yoghurt, creme fraiché, gräddfil)
Valfri kryddning men gärna persilja och något med lite mer drag i. I kryddningen ingår också salt och peppar.

1. Koka ett par ägg. Låt dem svalna och skiva dem sedan i sådana stavar som man får om man låter äggen klyvas på båda ledderna i en äggskärare. Eller hacka dem om ni inte har en äggskärare.
2. Lägg de kokta äggen i en skål, häll över valfri mejerivara som ni har hemma. Typ yoghurt, creme fraiché eller gräddfil. Det behövs inte så mycket, höll i lite, rör runt och kolla hur krämigt det blir. Ta lite pö om pö för att vara på den säkra sidan.
3. Sedan är det dags för kryddning. Persilja, salt och peppar tycker jag är givet. Vill ni ha mer smak så ta något ni har hemma - ajvar relish, harissa eller sambal oelek kanske? Eller något helt annat - våga och vinn!
4. Sedan klickar ni upp röran på baguettecrostinisar som ni gör på samma sätt som jag skrev om igår.

Precis som röran igår så blir den här också mer smakrik ju längre den får stå.

 

Kanske tråkigt med samma bild. Förlåt.


En jobbfredag

Sjukgymnasten sa att det eventuellt skulle kunna vara menisken, men det verkade inte troligt för jag är inte så gammal och har inte nyligen halkat... Så låt oss hoppas på det. Vidare förespråkade hon mer träning för stora lårmuskeln, tejpade knän vi träning och lite lägre knäböj. Typ. Så jag hoppas jag kan testa med lite dans imorgon. Känner mig dock inte helt kry. Halsen har kärvat hela dagen. Hoppas jag kan bota det med det här och Postkodmiljonären:



Vin på jobbhelgen får man dricka när klockan skall dras tillbaka en timme på natten. Och det ska den ju inatt. Så lämpligt!

Dagens tapas - Bruschetta

Bruschetta kan nog göras på ungefär en miljon olika sätt. Mitt sätt är ett väldigt grundläggande. Jag hackar så många tomater jag vill använda. Jag vill ha dem finhackade, men det är ju en smaksak. Sedan lägger jag hacket i en skål, pressar i en vitlöksklyfta eller två, stjälper ner eite olivolja samt hackad färsk basilika. Sedan är det bara att smaka av med salt och peppar. Ju längre röran sedan får stå, ju mer smak får den. Logiskt och sant.

Röran lägger jag sedan upp på tunna baguetteskivor som fått rostas i ugnen. Hur länge de körs och på vilka gader är olika. Jag brukar ofta ha dem inne i ugnen medan den värms upp för något annat ändamål. Och det går inte att misslyckas med rostningen av dem. Håller man bara koll så de inte förkolnas är det bara att ha dem inne på valfri grad i valfri stund. Man tar helt enkelt ut dem när de fått den krispighet man vill ha.



Bruschetta till vänster. Morgondagens till höger.

Helgen vecka 43

Till skolan nu. Därefter sjukgymnastbesök (jippie!) och jobb. Jobb imorgon och på söndag likaså. Så det blir kanske inte så mycket nyheter från mig denna helg. Förutom en ny tapas varje dag, såklart. Hoppas ni alla får en fin, höstlig helg!

Dagens tapas - marinerad chevré med parmaskinka

Nästa recept är från mat-Tinas kokbok "Tina". Det var sådär tycker jag, men smaken är ju som bekant delad så det kan tänkas att andra gillar det mer än jag. Jag skulle nog kunna tänka mig att göra det igen, men då skulle jag inte låta osten dra i marinaden så länge som vi nu gjorde. Så det är mitt tips - det behöver inte dra för att få smak. Jag lovar!

Det som behövs är som följer:

8 skivor parmaskinka
200 gram chevré

1/2-1 dl raps- eller olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1/2 dl rostad flagad mandel (vi tog pinjenötter istället för det hade vi hemma)
1 schalottenlök
1/2 dl grovhackad persilja
salt & peppar
tandpetare

Skulle jag göra det igen skulle jag nog förutom att minska "dragtiden" dessutom antingen minska mängden vitvinsvinäger alternativt öka honungsmängden. Tyckte det blev lite för mycket syra och jag har gärna rätt mycket sötma till min getost. Men det är jag det. Anyway - gör så här:

1. Dela getosten i grova bitar efter att du tagit bort eventuell kant.
2. Hacka lök.
3. Blanda allt till en marinad. Lägg i osten i marinaden. Låt dra (lite).
4. Fördela ost på skinkskivorna och rulla ihop dem, fäst ihop dem med tandpetare.
5. Ringla över mandel och den marinad som blivit kvar över de färdiga knytena.

Som så:



Lättköpt

Hörrni, går ni också igång på smicker? Nu menar jag inte sexuellt utan rent allmänt. När snälla saker sägs till mig blir jag själaglad! Igår blev jag till exempel jätteglad när jag hade blivit tänkt på som en viss situations själva lösning. Självklart vill jag då vara med och hjälpa till att finna lösningen. Vän av ordning kanske nu tycker att jag verkar lättköpt. Kanske är det så. Men jag blir hellre glad ofta och besviken ibland än att inte alls bli glad. För övrigt blev jag precis kallad någons idol. Wich kinda makes me ännu mer lättköpt...

Sex korta filmer

Tänk vad viktigt det är med ordföljd. Om jag hade bytt plats på orden "sex" och "korta" så hade innebörden blivit helt annorlunda. Tänkte bara. I alla fall. Kortfilmsfestival. Jomen, det var inte så dumt. Det var sex olika filmer. Vissa bättre än andra. En del berörde ordentligt. Det var definitivt värt 90 riksdaler. Och en av de största fördelarna var att jag inte somnade. Det var intensivt hela tiden och handling byttes var femte till var femtonde minut. Fina fisken ju, ni borde testa!

 


Dagen tapas - falsk bifteki

Ska gottgöra för bildissen igår och delge er ett recept med desto mer bilder. Här är det dessutom i ordets någorlunda rätta betydelse fråga om ett recept. Men ett enkelt sådant. Bifteki - here we go! (Receptet är hämtat från tasteline om ni vill ha tydligare instruktioner).

 

600 gram färs (lamm i grunden, vi tog nöt)

1 ägg

1 paket fetaost

yoghurt

oregano

citron

smör till stekning

salt

peppar

 

Bunke 1:

1.Vispa upp ägget, tillsätt oregano, lite salt och peppar.

2. Pressa i citron och blanda i köttfärsen.

Bunke 2

1. Smula fetaosten och blanda med yoghurten, forma små kulor.

 



Utanför bunkar:

1 Ta en klutt färssmet och forma en pannbiff. Lägg sedan en fetakula i mitten av biffen.

Vik biffen runt bollen och knip ihop skarvarna tills osten inte syns.

Forma till en köttbulle.

 

 

4. Stek bullarna i smöret. Låt det ta tid och vänd dem försiktigt. Bullarna blir rätt stora så de behöver nog runt tio minuter i pannan.

 

 


Anticimex, adieu!

Anticimexkursen är avslutad. Förra gången tyckte jag det var helt okej, jag lärde mig en hel del nytt om bakterier, virus och parasiter. Idag lärde jag mig två saker. 1. Provet var värdelöst. Man fick till och med använda instuderingsboken när man skrev. Hur ovärt? Jag använde inte boken för det ändes som fusk. 2. De rättar inte så värst noggrant. Hmpf.

Nåväl. Vad är väl en bal på slottet?

 

 


En "ledig" onsdag.

Jag ska vara hemma fram till lunch. Sedan ska jag race:a till Librobäck för att gå en andra och avslutande Anticimexkurs i butikssäkerhet. Säkerhet ur hygiensynpunkt, vilket ni säkert förstår när det är Anticimex som håller i trådarna. Vid 17:00 ska jag vara på väg därifrån, förutsatt att jag blivit godkänd i slutprovet... Då ska jag race:a vidare mot stan för att möta upp övriga "utbildningsutskottare". Vi ska vid 19 gå på kortfilmsfestival här i stan, som en del av vår kick off för terminen. Ska bli skoj! Men innan vi ska bevittna korta filmer ska vi dricka ett glas bubbel, ett glas vin och käka några bitar ost. Ost igen?! Gah, jag hoppas sannerligen sjukgymnasten som jag ska träffa på fredag kan tala om vad som hänt med mitt högra knä. Eller om hon inte vet det hoppas jag i alla fall att hon kan säga hur jag ska få det bättre. Att ha ont ligger inte för mig. Jag blir gnällig och så kan jag inte träna. Och utan träning får jag dåligt med endorfiner. Och utan endorfiner blir jag ännu mer gnällig. Ja, ni förstår ju själva att vi inte kan ha det så här. Fingers crossed att fredagens besök blir givande!


Dagens tapas - baconlindade dadlar

Gissa vad? Ytterligare något som är så enkelt att göra att jag inte vågar skriva ordet "recept" utan cituationstecken. "Recept", "recept", "recept".

Här kommer "receptet":

1. Rulla in en dadel i en baconskiva. Gör så många du vill ha.
2 Stick en tandpetare genom hela knytet.
3. Stek på medelhög värme till baconen är klar (och gärna lite krispig).
4. Ät!


Ni får samma bild en dag till. Idag är det den bakre delen av tallriken ni ska fokusera på.

Dagens tapas - blåmögelgratinerade färska fikon

Ett till mycket enkelt tapasrecept tänkte jag skriva. Sen insåg jag att det baske mig är genomgående för tapas att det är lättlagat. Och hur bra är inte det? Enda anledningen till att det tar tid är om man (liksom jag) lever efter devisen "ska det göras ska det göras ordentligt". Så det "recept" jag kommer delge er nu är också det väldigt enkelt.


1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skölj och snitta valfritt antal färska fikon på mitten, ställ dem i en ugnsfast form.
3. Stoppa in en bit (så stor eller liten att du kan möta din egen blick i spegeln morgonen efter) blåmögelost som du gillar i snittet.
4. Ställ in formen i den varma ugnen. Låt stå cirka tio minuter (till osten smält och gratinerats).


Nyskurna



Redo för ätning, tillsammans med baconlindade dadlar (morgondagens tapas).

Dagens tapas - Sommarsöta tomater

Den här tiden på året är det vanligt att tomater inte smakar speciellt mycket. Inget, vatten eller surt är det jag oftast tycker jag får när jag köper tomater under höst och vinter. Men eftersom jag föredrar mina tomater söta så insåg jag idag att jag borde manipulera tomatsystemet. Sagt och gjort. Jag köpte körsbärstomater (för att jag inte hade så lång tid på mig), delade dem på mitten och lade dem med snittytan uppåt i en olivoljad ugnsfast form. I samma form lade jag ett par kvistar rosmarin och sedan saltade och pepprade jag hela kalaset. Därefter fick formen stå i ugnen i hundragradig värme ett par timmar. Jag tyckte det syntes tydligt när det var dags att ta ut dem. De var liksom lite mer hopsjunkna än färska tomater och de hade börjat vätska en del. Tror inte det är någon fara att låta dem stå där inne flera flera timmar. Det är så låg värme att de inte kommer torka ur om ni inte lämnar dem ensamma över en helg. Typ. Jag hade som sagt körsbärstomater men jag tror det går precis lika bra med stora tomater, det tar bara lite längre tid.



Innan de åkte in i ugnen



När de kommit ut. Mjukare, sötare och saftigare.

Det här är sannerligen något ni borde testa. Det är inte dyrt. Det är inte svårt. Och det är svårslaget gott. Testa med de kryddor ni har hemma och tycker om, torkade som färska - vad är det som inte funkar med tomater liksom?
Vi åt dessa supersöta, übermumsiga små röda läckerheter i två olika tappningar ikväll. Tappning ett var tillsammans med en bit Gryuère. Tappning två var i en sallad. Salladen var enklast möjliga och bestod av mixade salladsblad, dessa söta tomater och pinjenötter som torrostades i en stekpanna. Allt toppades sedan av en vinägrett bestående av balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Kan knappast bli enklare. Kan heller knappast bli godare.




Gryuèrebitar med ugnsbakade körsbärstomater.
Det ser inte mycket ut för världen men - don't judge a book by it's cover!




Hav överseende med den dåliga bildkvalitéten!

Genom tunneln

Nu är eländet färdigskrivet och inlämnat. Jag tyckte mig vara klar i lördags, lät min käre sambo läsa igenom det på söndag förmiddag. Han ställde därefter ett par frågor på min text som jag inte kunde svara på. Och ni som känner mig vet att jag inte klarar att lämna ifrån mig något i det skicket. Ska det göras ska det göras  ordentligt. Så jag gjorde om en del av texten och blev mer nöjd, man ska baske mig inte ge sig! Den här examinationen kändes det dessutom extra viktigt att ha fått ihop en okej text. Det ingick nämligen i examineationen att någon kursare skulle läsa igenom den. Vetskapen av det gjorde mig extra nervös. Men personen jag blev ihoplottad med sa bara snälla saker. Det sades så snälla saker att jag till och med vågade lämna ifrån mig texten för genomläsning en gång till samma dag. Kors på taket. Men även den genomläsaren var snäll. Tack R! (hur vore det om jag skulle börja tro på mig själv i studiesammanhang snart?)

I vilket fall firade jag och övriga medlemmar av a-team (dock inte alla) att vi överlevt även denna delkurs igår. Det gjorde vi på bästa sätt - med vin, ost och lärakänna-spel. Så trevliga människor i vår lilla grupp. Den ena är mer olik den andra, fantastiskt! Vår största likhet är att vi gillar att skratta och diskutera. Det kommer man *svordom)* långt med!

Dagen idag har gått i matlagningens tecken. Vi har styrt upp 12 små plockrätter som vi avnjutit på kvällskvisten. Att kalla det Tapas kanske är att ta i för det har varit både italienskt, grekiskt, svenskt och mexikanst gästspel bland mer klassiska tapasrätter. Men vi kanske kan kalla det plock. Eller wannabe tapas. Eller gott. Ja, vad tusan. Vi har ätit 12 sorters gott ikväll. Vi åt quesadillas, bruschetta, baguettecrostini med äggröra, baguettecrostini med parma och champinjoner, marinerade oliver, gryuére och ugnsbakad tomatsnitt, crostini med balsamvinäger, pesto och soltorkad tomat, blåmögel- och pepparkakssnitt, chevré- och parmarullar, fourme d'ambert-gratinerade fikon, stekta bacon- och dadelrullar och  falsk bifteki (på nöt istället för lammfärs). Till det åt vi också en mixad grönsallad med ugnsbakade körsbärstomater, rostade pinjenötter och balsamvinägrett. För samvetets skull. Tisdagstapas i Kantrosgatetappning såg ut såhär:





Behöver jag säga att vi har hela kylen full med Tapas. Och om någon känner för en tapaslunch imorgon är det bara att ni hör av er!

Tänkte jag skulle presentera varje "rätt" mer ingående ifall ni vill testa någon eller några. Jag pallar dock inte att lägga upp alla nu utan vi börjar med en. Sen tror jag vi får köra en "Dagens Tapas" i nästan två veckor. Hur låter det?

Dagens tapas - rulle med gorgonzola och pepparkaka

Den här var jag inte heller så förtjust i. Kändes väldigt åttiotal må jag säga. Men jag tror definitivt det finns andra som gillar det här. En viss sambo till exempel. För övrigt är det här också mat-Tinas kreation.

Den lilla ingredienslistan består av:

150 gram mögelost
1 1/2 msk olivolja (i Tinas recept står det att citronolja är att föredra så det hade jag i. Tycker inte alls att det är att rekommendera. Tyckte det tog över alldeles för mycket smakmässigt. Så jag skulle snarare säga att ju mildare olja, desto bättre).
10 pepparkakor
2 mjuka tunnbröd (eller tortillas, vilket vi körde på).

Smula osten, blanda i oljan till en krämig konsistens uppnås. Bred ut krämen på bröden. Smula över pepparkakorna. Rulla ihop till rullar, skär snittar.


Vedbacken

När jag är i en skapande process - må det vara pm-skrivande som nu, gardinskapande, fotoalbumsfärdigställande eller något annat pysslande - vill jag bara göra det. Jag går helt upp i det och längtar efter att få se det färdiga resultatet. (Jo, det gäller faktiskt även när jag skriver skoluppgifter. Och ja, jag vet att det gör att man kan ifrågasätta om jag har alla knivar i min besticklåda). Men, det är ju så skönt när något är klart och den förnöjsamhet man känner då. Jag tror detta blir extra tydligt för mig när jag skapar något för då blir det så lätt att synliggöra och värdera resultatet då. Denna viljan att göra synbara resultat är nog min största drivkraft. Och jag kan ju inte säga annat än att det fungerat rätt bra hittills. Jag har ägnat en eller två tankar åt vart denna egenskap kommer ifrån. Men så idag, som en blixt från klar himmel, insåg jag det. Det kommer från vedbacken. Mer specifikt från min pappa när han är på vedbacken. När pappa får hem ved och den ska kapas och klyvas då gör han det till han är klar. Punkt. Om han fick (för mamma) skulle han prioritera bort både sömn och mat och bara köra på tills alla små vedbitar var instaplade i snygga rader i vedboden. Och där har vi det ju - ett synliggjort och värderbart resultat. Tänka sig att jag är som pappa på vedbacken. Det känns mysigt på något vis!

En random onsdag

Idag har varit en fullspäckad dag. Någon som är överraskad? Vi började med att tvätta fem maskiner. Sedan skrev jag på mitt (eländes-)pm fram till lunch, åt lunch (samma kyckling som till middagen igår). Därefter åkte jag iväg på en utbildning i arbetets tjänst som Anticimex höll. I fyra timmar malde en föreläsare om säker och osäker mat - virus, baterier, hygien och så vidare. Efter utbildningen bar det av till skolan för att hämta ut tentan vars resultat presenterades idag. Jag är nöjd med min prestation och det känns skönt att få en självförtroendeskjuts så här i pm-skrivnings-tid. Efter att jag skickat ett par glädjefnatts-sms över min tenta drog jag vidare och körde ett aerobic/tone-pass. Det passet är tillsammans med söndagens dansaerobic de stora träningsglädjeämnena! Enda nackdelen med dem är att de går hårt åt mitt sargade högra knä. Och appropå det så måste jag ringa en sjukgymnast imorgon och få knäet utrett. Kan någon ta på sig att påminna mig? Nu ser min tillvaro ut så här:





Jorgubbssmoothie är mitt bästa efter träning. Jag slänger i den frukt jag har hemma och några frysta jordgubbar tillsammans med aturell yoghurt, en skvätt mjölk och sötning i form av lite flytande honung om det behövs, annars låter jag bli sötningen. Idag blev det jordgubbar, äpplen, banan och mango som åkte i. Mums!

Direkt från mitt liv

Onsdag morgon, 09:08. Sambon hänger tvätt:

"Alltså, hur ska man hänga stringtrosor egentligen? De har en så underlig massfördelning!"

God ondsgadmorgon alle Leute!


En full pipe-line

När man har mycket i sin pipe-line är det viktigt att äta bra och röra på sig, sägs det. Jag har modifierat det lite: För mig är det viktigt att äta gott och ha mycket förberedd mat i kylen som man kan plocka fram och bara värma när det är som mest hektiskt. Ikväll gjorde vi en helstekt kyckling efter Jamie Olivers recept. Kyckling från Hagby (annan kyckling göres icke besvär) som vi fyllde med rosmarin, citron, lagerblad, oliver och vitlök. Under skinnet på bröstsidan stack vi ner färsk hackad mejram, basilika och persilja. När kycklingen stått inne i ugnen i en halvtimme (halva tiden) lät vi potatis, morötter och palsternackor ta plats i formen och stekas i kycklingens fett. Det lät inte så smakligt insåg jag nu när jag skrev det, men det var det! Kycklingen fyndade jag förra veckan - 69:90 kilot för lokalproducerad kyckling, finfint pris! Den här veckan har dessutom Kvantum extrapris på färska ekologiska kryddor för 9:90:-. Bättre blir det ju knappast i sammanhanget!


Kyckling med rotsaker



Kyckling med fyllning

Imorgon väntar ytterligare pm-köttning fram till lunch sedan ska jag på livsmedelssäkerhets-utbildning med jobbet i fyra timmar. Därefter hoppas jag ha lite ork kvar till att köra ett aerobic och core-pass vid 18:30. Det är ju tydligen viktigt att röra på sig när man har mycket på. Sägs det...

Visst gör det ont när knoppar brister

Jag är mitt i en kaotisk pm-skrivnings-uppgift. Det värsta med eländet (för det är just ett elände den är) är att den är så öppen. Den går att tolka på, i runda slängar, två tusen olika vis. Det kan ju kanske tyckas spännande på ett sätt. Men det är också precis tvärs emot hur man är van att lära sig och därför blir det en stor utmaning. Utmaningar är förvisso till för att krossas och tids nog ska jag vara där. Det känns bara lite tungt just nu. Inser dessutom att alla tolkar uppgiften olika vilket gör att man inte kan hjälpa varandra (kan det vara ytterligare en av lärarens pedagogiska aspekter, I wonder?). Om jag bara hade upplevt att jag fått en gnutta mer hjälp på föreläsningarna eller lite lite tydligare instruktioner hade det känts enklare, vill jag tro i alla fall. Men som läraren sa förra veckan: Det gör ont att lära om sig. Och tidigare har jag inte arbetat på det här viset, alltså lär jag nu om mig. Om det gör ont? Jo. Nog känns det när man sliter sitt hår allt.

Enfald

Jag i min enfald trodde att jag skulle kunna duscha fem minuter in i matchen. Tji fick jag! När jag var färdigduschad hade Holland redan tagit ledningen med 1-0. Och jag har en känsla av att resultatet inte kommer sluta med dessa 1-0. Att döma av det lilla jag sett känns det som att ettan kommer blir både en tvåa och en trea och en fyra. Kanske rent av en femma. Nollan däremot stannar nog lika rund och fin som nu. Aja, tur att vi inte har så mycket chips kvar från helgen så vi inte behöver vara uppe så länge och "se på matchen".



Ps. Life is to short to d what you are supposed to instead of what you truly want.

Det är frågan

Halv åtta hos mig eller tjugo sidor skolbok till. Det är det som är frågan.

En frysklamps livscykel

Insåg precis att jag inte kommer ha användning av mina frysklampar något mer det här året. Det är ungefär det jag insett idag. Det och att det inte är värt att lunchträna på campus 1477. Jag testade idag det var jag och ett gäng russin (du hade rätt, Emma). Till råga på allt var instruktören tråkig. Aja, har testat i alla fall. Fortfarande lite hjärndöd sedan helgen. Hoppas vara på banan imorgon igen, förstår att ni också önskar det. Till dess - ta hand om er själva och varandra!

Informationsbonanza

På tunnelbanan på min väg från Midsommarkransen in till centralen hamnade jag bredvid en ytterst informativ dam. På de fem stationer vi passerade från Midsommarkransen till Slussen där hon klev av hann hon informera mig om följade:

(Lägg då märke till när jag märkte vart det barkade började jag aktivt försöka undvika att involvera mig i hennes monolog och fokuserade istället på min mobil).

1. Hon hette Michelle vilket kunde sägas vara ett fransk-amerikaskt namn.
2. Hennes pappa bodde i Frankrike.
3. Hon var på väg hem från Hägerstensåsen där hon hade spenderat helgen hos Kjell. Kjell var bara en kompis och det skiljde tio år mellan henne och Kjell - hon var 47 år, Kjell 57. Hon sov på soffan hos Kjell för de var ju bara kompisar. Ja, visst hände det att de pussades, men inget mer för det ville hon inte och det hade hon talat om för Kjell.
4. Hon hade hört att Dalarna var fint men hade aldrig varit där. Däremot hade...
5. ... hon varit på Åland förra sommaren och skulle åka dit nästa sommar igen.
6. Sommaren 2004 var hon i Lund en vecka.
7. Hon gillade min sjal. Grönt och blått är så fina färger tillsammans, menade hon.
8. Det verkar roligt med mobiler som inte har knappar. De är så fina också. Min mobil var t.ex. fin.

Jag kan ha glömt nåt, jag inser det nu. Men men, jag tror poängen har framgått. Det var en intressant resa. Samtidigt kan jag inte hjälpa att jag tycker synd om vuxna människor vars intellekt har stannat på en femårings nivå. Å andra sidan kanske det är synnerligt skönt och enkelt leverne, vem är jag att bestämma att vuxenhet är ett ideal värt att sträva efter.

Depå

Tänk vad mycket det kan betyda att få tillbringa lite tid med några av dem man har närmst hjärtat. Och vilken fantastsik energidepå det kan fungera som. Underbart! Tack tjejor (och Patrik). Jag längtar redan efter nästa gång vi ses och återigen får dansa oss till blåsfyllda fötter hela natten igenom.

Endorfiner

Endorfinerna flödar! Jag har varit på ett suveränt träningspass - musiken och koreografin var grym, instruktören likaså. Mina nya träningsskor är så lätta, ger så bra stöd och stötdämpning - jag flyger fram! Och imorgon börjar helgen som kommer bli fantastiskt. Åh, jag har det bra!

Mitt bästa te


Onsdag morgon. Vi köpte vårt favorit-te igår och nu har jag druckit en kopp här på morgonkvisten. Har ni inte smakat det här te:et så måste ni göra det, ni kommer inte bli besvikna! (Och om ni blir besvikna kan ni alltid skicka påsarna till mig). Vi köpte även en nylansering i samma serie - sweet apple pie. Också god, testade den igår kväll.

Av en slump så upptäckte jag ett erbjudande på Friggs hemsida: Min kamera kan inte hittas av min dator längre (why?) så jag fick gå in på Friggs hemsida och låna en bild. Då upptäckte jag att om man köpte två förpackningar av dessa ekologiska och chicha (Friggs eget påstående) te:er så får man en tremånaders prenumeration av Elle Interiör. Kan också rekommenderas!


Jag, en kidnappare

I lördags blev jag nästan en kidnappare. Det var såhär:

Jag stod och fyllde på lite ost när jag hörde små fötter komme springandes emot mig. Jag vände mig om och där stod en liten kille, fyra fem år skulle jag tro. Hans mamma var svenska för hon var med i butiken men hans pappa hade något utländskt påbrå, den slutledningen gjorde jag utifrån hans otroligt stora bruna ögon och hans ljusbruna hy.

- Påsarna til munkarna är sluuuuut, sa han och jag förstod att här var goda råd dyra. Hans lördagskväll höll på att gå i spillror.

- Oj, det var inte bra, tyckte jag. Jag fixar nya åt dig.

Jag gick för att hämta nya påsar. När jag böjde mig ner efter nya hörde jag lillkillen überglatt och fnissande säga till sin mamma:

- Det kommer nya påsar nu mamma. Nya påsar till munkarna!

Lillkillen var så charmerande att jag ville förse honom med en hel kartong munkar. Men jag oroades av att hans mamma kanske inte skulle vara lika glad över det tilltaget så istället räckte honom en påse.

- Åhhhhhh, taaaaaaack! sa han och glittrade med sina stor bruna ögon.

Och jag hade gjort hans dag. Och han hade gjort mig kär. Det var historien om när jag nästan blev kidnappare det.

Helg vecka 39

Gårdagen var planerad om inte minutiöst så i alla fall kavriöst. Jag gick upp 7, gjorde mig irodning och åt fukost till 8. Läste skolbok 8-10. Promenad och dusch 10-12. Lunch 12-12:30. Cyklade till skolan. Hade introduktion 13-14:15. Ner på stan och på en timme där köpte jag nya träningsskor (halleluja!), mysbyxor och en ny halsduk. Började jobba 16. Gjorde det till 20. Hem. Äta. I äkta samboanda uppdatera varandra på den gångna dagen. Sova.

Varför inte fortsätta resten av helgen i samma stil?

Har under dessa två dagar gjort en hemsk upptäckt - att läsa skolböcker på engelska tar dubbelt så lång tid som att göra det på svenska. (Tur vi inte har tysk kurslitteratur säger jag bara!)

Ett mycket intetsägande inlägg, jag vet. Men det kan inte hjälpas. Och jag ville ändå ta chansen att önska er en trevlig helg, så: Trevlig helg! Hoppas solen stannar och att ni får tillfälle att njuta av frisk luft, vackra färger och en sol som värmer (om man klär sig i svart).

RSS 2.0